laupäev, 16. mai 2020

MAI - KESKKONNAKUU. 1. LUGU. Hypatia loodusleiud.




Armas lugeja!


See kevad tuli kõigi jaoks teisiti. Meie pere sai sel erilisel ajal viiruseperioodil viibida maakodus, Kiidjärvel, Põlvamaal. Meile oli see üldse esmakordne võimalus olla siin pikemalt sellisel kevadisel ajal ja näha päris algusest peale looduse tärkamist. Nii palju sai sel kevadel toimuda minu jaoks esimest korda, alustades kasemahla võtmisest. Lehtede tulekut sai nautima hakata seekord juba alates erinevatest huvitavatest pungadest. Seda imelisem on olnud jälgida ka lehe- ja õiepungade avanemise ilu, metsa- ja aiataimede, sealhulgas enda külvatute maa seest sirgumist. Ilm on soosinud selle protsessi aeglast kulgemist ja aeg rahulikku olemist, nii et tavaeluga võrreldes on võimalik kõike enam tähele panna. Aega on olnud metsa ja jõega suhelda, aga muidugi ka enda aiaga. Sain teada, et meil on siin ka oravad, oleme näinud teisigi loomi ja naudime varasemast veelgi enam ka lindude toimetamist ja laulu, looduse avanemise ilu. Täiesti uudne võimalus on olnud ka looduse kevadande pikema perioodi vältel toiduks korjata. Muidu on olnud selleks vaid maalkäigu nädalavahetused. 



Siinkohal on põhjust ka üht sellist käiku meenutada. 2017. aasta mais, täpselt samal ajal oli mul vaja tulla esmakordselt maale üksi ja rongiga. Muidu käime ikka kaasaga autoga kaugelt Tallinnast. Rongijaamast koduõuele on üksjagu maad. Kiidjärve piiril maantee kõrval köitis tähelepanu noorte naatide väli, kohati väga kaunite sihvakate puude all ja see kaunis pilt just koos nende puudega.



Selle pildi lummuses olles kõndsin pikalt edasi, aga ei andnud rahu see, et on vaja ikka ka pildistada. Pöörasin ringi ja kõndisin pea kilomeetri tagasi. Tegin pildid ja need niiviisi jäid, kuigi soovinuks ka jagada. Hinge jäi imetlus, et nii tavaline ja mõnes mõttes tüütugi taim saab olla selliselt nii kaunis.

Olin ütlemata tänulik selle leiu võimaluse eest. Tänulik, et Elu andis võimaluse värskelt hele-helerohelises looduses, nagu praegugi on, niimoodi hommikuvalguses kõndida. Imelist oli muudki. Naati tarbinud olen austusega ikka juba enne seda ja jätkuvalt.

Nüüd tagasi tänasesse maikuusse. Saanud meie kooli liidrilt ja arendajalt, meie healt õpetajalt Ingliterapeut Maryalt suunise mingit tarkust siin blogis enda taimeteadmistest ja kogemusest videopakendis jagada, valisin naadi, sest ma just toiduna teda tõesti armastan. Nüüd oli põhjust need varasemad pildid üles otsida ja allolevasse videosse lisada. Need pildid tunneb ära teistsuguse, mustade servadega formaadi järgi, sest said tehtud fotokaameraga, kui kõik muu on jäädvustatud telefoniga. Sai selgeks, miks see kogemus tookord vajalik oli ja et elus on kõik täpses korrapäras ning ei ole olemas "juhuslikke kokkusattumisi". Olen käinud ikka nüüdki sellesama koha peal, aga enam ei ole sellist korrapära tabanud, millest toona lummatud olin ning nüüd sain sealt mälestuseks teha vaid paar lähivõtet. Selge - kahte korda ühte vooluvette astuda ei saagi. Väärtustagem hetki ja olemise võlu!



Marya Angletorium Galaktilise Inimese Suhtlemiskoolis õppides olen seda taipama hakanud, et kui elame hingestatult hingeliste olenditena ja jälgime ning suhtleme südame kaudu, kui anname elus kõigele tähenduse ja ei lähe märkidest tuimalt ja neid lihtsalt juhuseks pidades mööda, siis saavad seesugused armsad kokkujooksmised, taipamised ja leiud inimese elus toimuda. See oli minu kogemus ja jutustus kogemusest erinevatel ajaperioodidel, näitamaks, et elu ei ole juhus, et iga asi saabub Loojalt täpselt õigel ajal ja kohas ja et abi on alati teel. 


Minu praeguseid tegemisi tutvustav video avaneb siin; 






Armastusega, MA GISK 1. kobara liige, AL õppur, Ingliterapeut Marya assistent Hypatia alias Rita Hübner

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar