neljapäev, 26. november 2020

MA GISK HINGEDEKUU KAMPAANIA. KASTANID MINU PEOS


Meie hingeravikool on hariduse jagamise kool, kus hoolitakse eeskätt inimese hingeharidusest, aga ka vaimsest tervisest ning ei saa unarusse jätta ka füüsilist tervist, sest TERVES - KEHAS - TERVE - VAIM! Meie õppetöö toimub KEHA-HING-VAIM tasandil ning inimene terveneb kõige paremini looduses olles ja sellega ühtsust tundes.  MA GISK hingeravikool on alati suunanud meid leidma neid lihtsaid võimalusi, kuidas elus hakkama saada ja ennast tervena hoida. Ãœheks suurepäraseks võimaluseks pingete maandamiseks ja tasakaalu leidmiseks on korjata üles üksainus kastanimuna ja hoida seda peos ning tunda tema maalähedast energiat. See aitab kindlasti.

 

MA GISK hingeravikooli õppurid on sellel sügisel nii vaimse tervise kuu kui ka hingedekuu kampaania raames toimetanud enda kodu lähedal, et avastada erilisi väekaid paiku ja puid, kus nende energia on alati abiks meid väsimuse puhul turgutama ja ka tervendama. Ãœheks selliseks ravilise toimega puuks saab nimetada kastanipuud, mis sügiseti laseb enda ilusad pruunid viljad maapinnale kukkuda, kust neid siis pihku saab võtta ja mõnusalt mudides tunda nende rahustavat toimet. Kui peres on kasvamas  väikeseid lapsi, siis on üheskoos väga põnev ilusatest tumepruunidest kastanimunadest  toredaid pisikesi mehikesi meisterdada.

 

MA GISK hingedekuu kampaania raames olime õppurkonnaga igaüks oma kodukohas usinasti kastanimunade korjamisega ametis, et neid siis vastavalt enda töökohas või kodus vaagnale paigutada ja seal siis käte või ka jalgadega sees liigutusi tehes tunda mõnusalt rahustavat ja stressi maandavat toimet. Kampaania raames anti ideeks teha ka istumispadi, mille sisse sai pandud kuivanud kastanimunad. Kui istuda niisuguse padja peal, siis oli tunda, kuidas see toetab rühti ja parandab enesetunnet.

Mina korjasin hingedekuu kampaania korras enda maja kõrval asuva kena kastanipuu ümbruse kastanitest peaaegu  puhtaks, sest soov oli neid jagada ka sinna, kus nendest ehk puudus oli ja kus neid tervendava toime tõttu ka vaja võis minna. Jagasin kastanimune oma armsatele lastele ja pistsin pihku armsatele lastelastele. Ilma ei jäänud ka armas eakas isa, kes seejärel meenutas, et olin neid ikka varem koos emaga jalutades korjanud ja taskusse poetanud.

Nii sai kokku korjatud mitu kotitäit ilusaid läikivaid mune, mille laotasin põrandale ajalehepaberitele kuivama. Kuna idee oli teha kastanipadi, siis mõtlesin pikalt, et millest seda teha, kas leida kodust mõni padjapüür ja toppida kuivanud kastanid sisse, teha mõnest riidest uus padi või … jäin äraootavale seisukohale. Ja kui ühel päeval olime koos armsa kobarakaaslasega astunud sisse linnas asuvasse taaskasutuspoekesse, siis seal ta oligi, sinise tausta peal kuldkollase südamekujulise mustriga padi. Olin kohe sellest lummatud ja kui lähemalt vaadates selgus, et tal on tagumisel poolel veel ka lukk olemas, siis ei olnud enam mingit kahtlust ja ostsin selle sõbraliku hinna eest ära. Teadmine oli veel ka see, et padja koht on consiliumis, kuhu olin eelnevalt mõnel korral viinud juba ka kastaneid. Nii valmiski kena südamekujulise mustriga ravitoimeline kastanipadi. 

 


Olen leidnud padjateema juurde ka ühe luuletuse Mai Uri sulest:

 

KASTAN

Kastani lapsele patja

õmbles kord hoolitsev ema.

Kahjuks on väikese seiga

praeguseks unustand tema.

 

Hoidis küll öösiti ärkvel

kõva ja kentsakas muna -

kiirgas kuid kummalist lumma

välja sealt elustatuna.

 

Kastan toob tervist ja õnne,

peletab eemale mured …

aga kui unustab hoole

ikkagi üksinda sured.

 

 Enda kirjatüki täienduseks tooksin välja veel mõned esivanemate tarkuseterad:

   Esivanemate tarkus - vanarahvas on läbi aegade uskunud, et värsked kastanimunad aitavad hästi koide vastu, kui neid riidekappi ja mantlite-jopede taskusse panna.

  Tervise turgutamine - kui miski koht kehas valutab või piinab põletik, siis aseta kastanimunad villase salli või riide sisse ning hoia põletikulise või valusa koha peal.

   Hoiab südame energiat - kastanid kannavad endas võimsat energiat, mis mõjutab positiivselt südant, vereringet ja kesknärvisüsteemi. Hoia enda lähedal mõned värsked hobukastanimunad või kanna neid taskus.

   Kastanipuud on ka ise meile suurepärased abimehed, sest annavad inimesele head energiat. Energiavarude täiendamine peaks toimuma kaks kuni kolm tundi enne magamaminekut. Sissehingamisel kujutle, kuidas doonorpuu energia liigub läbi sinu maast üles. Kui hoiad hinge kinni, siis on tähelepanu päikesepõimikul. Kui hingad välja, siis energia liigub kehas. Sissehingamisel liigub energia alt üles ja väljahingamisel vastupidi - ülalt alla. Samuti usutakse, et kastanimuna taskus kandmine hoiab eemale halva energia.

 



Hingedekuu kampaania raames valmis ka väikene video, mis avaneb SIIN:


 

Tänan armsat meeskonnakaaslast Junot, kes oli mulle selle loomise juures suureks toeks ja juhendajaks ning tänan armsat Ingliterapeut Maryat, kes meile selle idee on välja pakkunud!

 

 

Armastusega, MA GISK 2. kobara liige, AB õppur, tegevuskoordinaator-butiigi perenaine Maters alias Maret Raudsepp

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar