neljapäev, 14. juuli 2022

AKEN UUDE INGLIKOOLI KLASSITUPPA. Magdalena meenutused. Anno 2022, juuni-juuli


Armas lugeja! 

Armsate kaaslaste lugude kõrvale toon välja ka enda andepõhised tegemised, millega toimetasin  enne MA GISK lõpupidu ja liputseremooniat. Seekordne üritus oli 2 - päevane kogunemine Pangodisse telklaagrisse. Armsa Ingliterapeut Marya sõnul astusime uue lipu sisseõnnistamise ja pühitsemisega UUDE AEGA, esialgu  maavälise teadvuse tõstmise projekti arengu raames. 

Sellel kevadel lõpetasin ka Voco Rakenduskolledži ja sain aktiivtegevuste instruktori kutse matkajuhi erialal. Ingliterapeut Marya poolt kinnitati mind meie MTÜ KULLARATAS teenuse osutajate rolli nimega  "Laagritööde metsamemm". Nagu  nimi aimata annab, siis ongi minu rolliks laagrialal erinevate ehitiste püstitamine ja praktiliste tööde tegemine koos meeskonna ja noortega, et laagrialal oleks võimalik erinevaid aktiivseid tegevusi teha ning ka vaba aega veeta.  

Seekord  toimusid mitmed ettevalmistavad tööd just grillinurgas ja köögiterrassi alal, mis algasid juba mitu kuud enne tänast kokkusaamist. Nendest tegemistest on juttu olnud meie varasemates postitustes.

Nagu ikka välilaagrisse tulles tuleb hoolitseda kõigepealt oma magamiskoha eest, siis sedakorda panimegi taas üles telgid ja sättisime oma asjad kenasti paika, et siis pühenduda enne tseremooniat erinevatele tegevustele, mida igale liikmele omase andega parimal moel ellu saab viia.






Minul on ikka olnud kandev roll tehnilistes töödes, sest olen praktilistes tegevustes tugev, aga et meeskonnas töötada, selleks on tulnud enda iseloomuga suurt tööd teha. Selles koolis sain mõttepuhastust rakendada  maavälises emaenergeetikas treenides, mis tänaseks päevaks ka vilja kannab.  

Muude tööde hulgas oli selgi päeval  tarvis korrastada grilliala ja sättida paika kindlaks kapiesiseks põrandaks mitmed tellised, et köögis ohutum, kenam ja hubasem oleks. Minu tandemikaaslaseks oli seekord armas Rafaela, kes värske avatarina kuulub nüüdseks samuti 2. kobarasse ja oma osavate kätega usinalt telliseid täpselt ritta ja ühele kõrgusele sättis. Mina siis eelnevalt raiusin kirvega vana kännu alt turritavaid juuri, mis meie telliste paigutusteed takistasid. Mulle endale seostub alati selliste sitkete  juurte väljaraiumine avatari teekonnaga, sest raskuste puhul tuleb järjepidevalt ja sihikindlalt ego allutades edasi liikuda ning raskused seljatada ja iseloomu karastada, mitte alla anda. Olen ikka rääkinud just kirvega puujuuri raiudes, et olen justkui kurja juurt läbi raiumas. Avatarväes teada antud vaimse juuremana on minu hooleks toita enda  energiaga juuri, mille kaudu saan kogu oma väega juurtasandil muutusi sisse tuua ja luua uut maailma eelkõige esmalt endast alustades. Minu avatari valitsusala ongi esimene dimensioon: tuli, vesi, muld, kivid ja samblad


Juba varem planeeritud väliköögi kapiesine põrand valmis meil armsa kobarakaaslase  Rafaela toel just meie lipupeo päeval. Tänan teda südamest!




Kõik vajalik on grillinurgas nüüd olemas.

Mulle oli teada antud Ingliterapeut Marya poolt ka see, et liputseremoonia jaoks tuleb ette valmistada veel tulease Inglimäel ja vaadata üle ja täita tõrvikud süüteõliga. Tuleaseme aluseks oli meil endine Viasati pann, mille olime Ingliterapeut Marya maja seinalt kui ajas mahajäänud tarviku nende suunamisel eemaldanud ja Inglimäele paika pannud juba  eelmisel korral. 

Sättisin kuivad männi halud liputseremoonia jaoks paika. Tuli on olnud alati pühade rituaalide juures tähtsal kohal, sest on seotud vana põletamise ja minnalaskmisega ning uute algustega. Tuli puhastab ja väestab, kuid valesti kasutades põletab ja hävitab.

Lisaks kohendasin ka lõkkeaset, et see oleks peale õhtust saunaskäiku ette valmistatud ja saaks kohe põlema süüdata, kui muud tegemised on tehtud. 

Saunamütside tegemisest ja saunaskäigust on kirjutanud armas Hypatia, kuid lipu tseremooniast armas Juno, kelle lugu blogiseeriast oli esimene kokkuvõte.

Sedakorda tuli uuesti üles seada ka mõnus ja seesmise rahu tasakaalu toetav  pesakiik, mille varasem kinnitus oli hapraks osutunud. Vahetasin ilmastikuoludes kannatada saanud jämeda takunööri uuema ja vastupidavama kapronnööri vastu.

Seekord jäi kiige kinnitus kandma! 


Päeva ennelõunal  toimetasin vahepeal ka köögis. 

Hommikusöögiks tegime ahjuomletti ja võileibu.


Õhtusöögiks oli klimbisupp, mis sai väligrillil keema pandud.

Tööde ja tegemiste vahepeal valmistatud saunamüts sobis mulle ideaalselt. Jätsingi selle toimetamiste ajaks pähe.  

Peale lõõgastavat ja mõnusat sauna, kus saime vihelda armsa Hypatia tehtud värskete vihtadega ning võtta mõnusat leili,  toimus meie kooli lõpupeo lihtne ja siiski  pidulik õhtusöök. Peale söömist ja klimbisupi-kaanoni laulmist oli mul au süüdata lõke armsa Hypatia trummimise saatel.  Laulsime ümber lõkke erinevaid laule kogu õhtu ja veetsime üksteise seltsis mõnusalt aega. Laul on teatavasti planeedi hooldusvahend ning väga oluline ja tore hingeline tegevus.






Uus algus on alanud. 

Tänan Ingliterapeut Maryat ja meie meeskonna liikmeid! 


Armastusega, MA GISK 2. kobar, LIP liige, kogukonna koondaja ja peretööde koordineerija Magdalena Kalev



























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar