neljapäev, 7. juuli 2022

AKEN UUDE INGLIKOOLI KLASSITUPPA. Juno meenutused. Anno 2022, juuni-juuli

 



Armas lugeja! 


Sinu ees on postitus, mis on esimene sissekanne kajastuste seeriast, kus me MA GISK õppuritena jagame ühe olulise õppeperioodi lõpupeo meeleolukamaid lõike, sest see oli samuti osa meie praktilisest õppetööst ja meeskonnatöö oskuste lihvimisest. Avan veidi lähemalt seda, kuidas saabus meieni uus, “ahjusoe” lipp ning kuidas kulges lipu heiskamise tseremoonia.


Lipp on olnud meie kooli oluline sümbol ning neid on meil nüüd aastate jooksul olnud mitu. Viimati oli teadvushariduse projekti sünnipaiga ja meie suviste loodusravilaagrite asukoha lipumasti heisatud Consilium Terra Mariana logoga ja meie Eesti sini-must-valge trikolooriga lipuvimpel. Nüüd, kui aeg lähenes kooli lõpupeole, mille oluliseks osaks oli ka vastvalminud lipu sisseõnnistamise tseremoonia, jõudis see kenasti ka paar päeva enne meie kokkusaamist tehasest kohale. Kuna mina ja 2. kobara õppurliige armas Magdalena olime samas ajalaines planeerinud talgupäeva Pangodis, mil saabus pakiga ka planeedi ja Ema Maarja kujutisega lipp, siis oli meil au see Pangodis pakist välja võtta ja täissuuruses laiali laotades pilti teha. Selliselt suurele riidele trükituna oli sümboli kogemus veelgi võimsam kui fotot vaadates. Olin siiralt üllatunud ja tulemusest vaimustuses. 



Siin pildil oleme koos kooli juhi ja meie treeneri armsa Ingliterapeut Maryaga. Tänan meie kooli 2. kobara õppurit ja meeskonnakaaslast, armsat Arieli selle eest, et koostöös Ingliterapeut Maryaga valmis lipu jaoks nii mitmetähenduslik kavand! Sellel samal talgupäeval sain tööülesandeks puhtaks pesta ka lipumast, et uus lipp saaks igati väärilise heiskamispaiga.


Kui me Pangodisse lõpupeole kogunesime, siis esimese päeva üheks kõige olulisemaks sündmuseks oligi just lipu sisse õnnistamine ning üheskoos masti heiskamine. Laulsime sellel ajal kõik koos meie kooli, aga ka suviste laagrite tunnuslaulu "Hümn päikesele". Päev oli imeliselt soe ja päikesepaisteline ning seeläbi tõeline kingitus meile kõigile.


Tseremoonia alguses pöördus armas Ingliterapeut Marya kõnega õppurmeeskonna poole, andes kõigile üle ka äsja valminud individuaalsed pühitsetute teenimissallid. See oli meie jaoks ilus hetk, sest tähendas ka vaimse labürinditee lõppu ja ülendamist planeedi teenimisse, eelkõige MA GISK erinevates tiivalaiustes.


Liikusime siis ühises inglireas ja avatud suuruses lippu kandes mäekünkani, kus oli Magdalenal au süüdata püha tuli selleks kohale pandud uuel tuleasemel. Saatsime neid hetki lauluga "Ood armastusele", mis on olnud meie repertuaaris juba ka varasemalt ning annab sügavama tunnetuse Looja armastuse väest inimkonna vastu.


Seejärel suundusimegi juba lipumasti juurde, kus lugesime “Meie Ema palve” uusima avatarliikme, Rafaela eestlugemisel, kes langetas ka seni mastis hoitud lipuvimpli ning meie armsa Hypatiaga heiskasime armsa Ingliterapeut Marya suunamisel uue, mille olime inglitiivul ja meie käte jõul koos mastini kandnud. Päike tervitas uut lippu kõikides suundades ning meie saime olla tänulikud kogetud hetkede eest.


Nii nagu lõpupidudel ikka, siis tänasime meiegi kooli õppurkonnana armsat Ingliterapeut Maryat innustavaks ja elumuutvaks teejuhiks olemise eest ning kinkisime neile roniroosi, millest nad juba mõnda aega unistanud olid.
Lisan siia ka lühikese videoklipi kingituse üleandmise tseremooniast.
Soovin kõigile siinse loo lugejaile järjepidevat lipupeo postituste jäljes edasiliikumist, et olla kursis sündmuse kajastusega, mis sel pidupäeval aset leidis!

Armastusega, MA GISK 1. kobara liige, TP õppur, noorsootöö- ja pereprojektide koordinaator Juno Mandre



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar